Sta klaar - Maak residenties voor Nederlandse dansmakers mogelijk!

Afgesloten Je kunt niet meer doneren

De Nederlandse Dansdagen wil dat Nederlandse makers – van jong talent tot ervaren choreografen – nieuw werk kunnen blijven maken en dit met jullie, het publiek, kunnen delen. Nu tijdens de coronacrisis speelplekken en publieksinkomsten voor makers wegvallen, is de ondersteuning en het podium dat festival de Nederlandse Dansdagen biedt, harder nodig dan ooit.

Waarom deze campagne?

Dit jaar is Festival de Nederlandse Dansdagen vooral digitaal te bezoeken. Dat biedt veel kansen, maar het blijft natuurlijk erg jammer dat we jullie nu niet persoonlijk kunnen ontvangen. Bovendien missen we inkomsten uit kaartverkoop. We vragen deze digitale editie geen geld voor tickets maar nodigen jullie wel uit te doneren. Nu meemaken wat we doen én doneren betekent bijdragen aan nieuwe ontwikkelingskansen voor dansmakers.

Sta klaar en doe mee!

Tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen beleef je dit jaar 7 residenties waarmee wij dansmakers de kans geven om zich te blijven ontwikkelen. Ook dat willen we komend jaar blijven doen. We willen met de danssector én het danspubliek sterker uit deze crisis komen, op naar een vruchtbare toekomst. Help je mee?

Om dit ook in het komende jaar te kunnen blijven doen, hebben wij €10.000 aan extra middelen nodig. Met jouw donatie draag je bij aan het coproduceren van residenties en nieuw werk voor de editie van 2021.

Doneer nu en word onderdeel van de toekomst van de Nederlandse dans! Jij wil toch ook zo’n uniek #dans met mij - T-shirt? Als dank betrekken we je uiteraard bij het maken en tonen van dans. Ontmoet makers, stel vragen en volg het proces. Of wees exclusief aanwezig bij een online repetitie!

Wat zijn residenties?

Tijdens een residency staat het (voor)onderzoek en het maakproces centraal en wordt inzichtelijk gemaakt voor het publiek van Festival de Nederlandse Dansdagen. Je krijgt dus nieuw werk te zien dat in wereldpremière gaat én we nemen je mee in hoe de kunstenaar de voorstelling heeft gemaakt. Spannend voor de makers,
spannend voor publiek.

In 2020 openen we de residentiedeuren voor meerdere makers. Op basis van individuele gesprekken met de makers worden de onderzoeksvragen gedefinieerd en wordt het beoogde resultaat (bijvoorbeeld een voorstelling of presentatie van de resultaten) besproken.

De beschikbare plekken willen we geven aan een diversiteit van dansmakers. Onder andere diversiteit op basis van de doelgroep waarvoor zij werken (bijvoorbeeld jeugd), het verschil in werkpraktijk (voor een gezelschap of zelfstandig) en thematiek (bijvoorbeeld inclusie). Voor deze editie staan op het (virtuele) podium: Cecilia Moisio, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019; David Middendorp; Connor Schumacher, winnaar van de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019. Verder zijn er producties te zien van het Nederlands Dans Theater (NDT), Peter Leung & Het Nationale Ballet, Ann Van den Broek en Redo & Dominique.

€ 15 Doneren Eeuwige dank - Heel erg bedankt voor je donatie! Festival de Nederlandse Dansdagen en alle dansmakers zijn je eeuwig dankbaar. 24 donateurs € 25 Doneren Gesigneerd kaartje - Fantastisch! We sturen je een gesigneerd bedankkaartje van een van onze ambassadeurs, niemand minder dan Redouan Ait Chitt, Jan Kooijman of Igone de Jongh. 20 donateurs € 35 Doneren Aanrader Special edition #dansmetmij T-shirt - Je ontvangt de must-have: het special edition #dansmetmij T-shirt! We nemen contact met je op over de maat. 105 donateurs € 50 Doneren #dansmetmij Workshop - Dankjewel! Jij geniet tot ver in het najaar van de Dansdagen: je krijgt voor twee personen toegang tot de exclusieve, digitale #dansmetmij Workshop in november 2020. 8 donateurs € 75 Doneren #dansmetmij T-shirt – Gesigneerd door Jan en Igone! - Geweldig, deze tegenprestatie is wel heel exclusief! Je ontvangt het must-have #dansmetmij T-shirt, gesigneerd door onze ambassadeurs Jan Kooijman en Igone de Jongh. 10 donateurs Niet meer beschikbaar € 75 Doneren #dansmetmij t-shirt - Gesigneerd door Redo! - Geweldig, deze tegenprestatie is wel heel exclusief! Je ontvangt het must-have #dansmetmij T-shirt, gesigneerd door onze ambassadeur Redouan Ait Chittof. 1 donateur Niet meer beschikbaar € 125 Doneren Open je armen en ervaar - Wat een prachtige donatie! Je krijgt een exclusieve online meet & greet met één van de Winnaars van de Prijzen van de Nederlandse Dansdagen 2020. € 250 Doneren VIPgast tijdens Meesterwerken 2021 - Wauw! Om je op te verheugen: Twee entreekaarten voor ‘Meesterwerken’ tijdens de festivaleditie van 2021, met inleiding en speciale uitnodiging voor de feestelijke toast, waar we het glas heffen op de Nederlandse dans. 5 donateurs
Bekijk alle

Wát een week!

12-10-2020 | 18:06 Lieve donateurs,  Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal zit er op, en wat een fantastische week was het! Gelukkig kun je nog een paar dagen van alles terugkijken. We zijn overdonderd door jullie enthousiasme, verwondering en hartverwarmende support. Heel, heel erg bedankt!  Laatste kans! We zijn er zó dichtbij... nog €837 te gaan en dan hebben we ons doel van €10.000 voor de residenties bereikt! De campagne loopt overmorgen af, dus voor je vrienden, buren en je treuzelende kleine zusje is het nu de allerlaatste kans om hun #dansmetmij T-shirt te bemachtigen én tegelijkertijd de ontwikkeling van makers te steunen. Geef jij het aan hen door?   Heb jij je T-shirt al? Was je er vroeg bij met je donatie en heb je gekozen voor een #dansmetmij T-shirt? Dan kan het zijn dat je deze al ontvangen hebt! Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe hij staat, deel je een foto op je Facebook of Instagram met #dansmetmij of mail je hem naar ons? Vinden we leuk! Liefs,  Festival de Nederlandse Dansdagen 
Lees meer